Ουκρανία: 118 τοποθεσίες βομβάρδισε μέσα σε 24 ώρες η Ρωσία!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή της χρονιάς, δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών της δοκιμαζόμενης χώρας. Δύο νεκροί σε Χάρκοβο και Χερσώνα.

Ουκρανία: 118 τοποθεσίες βομβάρδισε μέσα σε 24 ώρες η Ρωσία!

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία βομβάρδισε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερες από 100 τοποθεσίες, το μεγαλύτερο αριθμό σε μία μόνο επίθεση από την αρχή της χρονιάς.

Αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους το Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν εκατομμύρια οβίδες πυροβολικού στις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στις γραμμές του μετώπου, μετατρέποντας κάποια απ' αυτά σε ερείπια στην ανατολική Ουκρανία.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο εχθρός βομβάρδισε 118 τοποθεσίες σε δέκα περιφέρειες», ανέφερε σε μήνυμά του που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή της χρονιάς».

Εξάλλου μια ρωσική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρεμεντσούκ (κεντρική Ουκρανία), η οποία δεν προκάλεσε θύματα, απαίτησε την επέμβαση περισσότερων από 100 πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ακολούθησε, σύμφωνα με τον Κλιμένκο.

Από τους νυκτερινούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολική Ουκρανία) και άλλος ένας στην περιφέρεια της Χερσώνας (νότια Ουκρανία), ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα από την πλευρά της πως κατέρριψε 18 από τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιφέρειες του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v