Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Στα δικαστήρια η Apple για ελαττωματικές μπαταρίες σε iPhone

Προχωρά μαζική αγωγή χρηστών στο Λονδίνο, βάσει της οποίας ο κολοσσός απέκρυψε ότι οι μπαταρίες σε εκατομμύρια τηλέφωνα ήταν ελαττωματικές, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται μετά από ενημερώσεις λογισμικού.

Βρετανία: Στα δικαστήρια η Apple για ελαττωματικές μπαταρίες σε iPhone

Η Apple απέτυχε να μπλοκάρει μαζική αγωγή στα βρετανικά δικαστήρια, βάσει της οποίας απέκρυψε ότι οι μπαταρίες σε εκατομμύρια iPhone ήταν ελαττωματικές, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται μετά από ενημερώσεις λογισμικού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τεχνολογικός γίγαντας αντιμετωπίζει μήνυση από το νομικό γραφείο του Justin Gutmann, που δραστηριοποιείται υπέρ δικαιωμάτων των καταναλωτών, εν προκειμένω για λογαριασμό χρηστών iPhone στη Βρετανία. Το αρμόδιο δικαστήριο Competition Appeal Tribunal (CAT), ειδικό επί ζητημάτων ανταγωνισμού και οικονομικών κανονισμών, έκρινε ότι η αγωγή μπορεί να προχωρήσει.

Οι δικηγόροι του Gutmann είχαν υποστηρίξει ότι η Apple απέκρυψε προβλήματα με τις μπαταρίες σε ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων και ότι εγκατέστησε «κρυφά» εργαλείο διαχείρισης ενέργειας που περιόριζε την απόδοση.

Η Apple, ωστόσο, υποστήριξε ότι η αγωγή είναι «αβάσιμη» και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι μπαταρίες στα iPhone ήταν ελαττωματικές, εκτός από έναν μικρό αριθμό μοντέλων iPhone 6s για τα οποία πρόσφερε δωρεάν αντικατάσταση μπαταριών.

Το CAT ενέκρινε επί της αρχής τον ισχυρισμό του Gutmann, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να εξειδικευτεί» πριν εκδικαστεί η υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v