Κύπρος: Ανθρωπιστική βοήθεια με πλοία απευθείας από Λεμεσό προς Γάζα

Τα πλοία θα πλεύσουν απευθείας από τη Λεμεσό προς τον θύλακα, όπου θα παραλαμβάνει τη βοήθεια για τελική διανομή το προσωπικό του ΟΗΕ. Θετικός ο Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία με Χριστοδουλίδη.

Κύπρος: Ανθρωπιστική βοήθεια με πλοία απευθείας από Λεμεσό προς Γάζα

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει θαλάσσιο διάδρομο για σταθερή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα έδωσε στη δημοσιότητα η Λευκωσία, τονίζοντας ότι τα έμφορτα πλοία θα πλεύσουν απευθείας στον θύλακα, όπου το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών θα παραλαμβάνει τη βοήθεια για τελική διανομή, μεταδίδει το Associated Press.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «είδε την πρωτοβουλία με θετικό μάτι», κατά τη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής συνομιλίας το βράδυ της Τρίτης με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η Κύπρος εξακολουθεί να σκιαγραφεί με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αραβικές χώρες τις υλικοτεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου της να μεταφέρει βοήθεια από τη Λεμεσό στη Γάζα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τα πλοία θα ελέγχονται στο σημείο απόπλου ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν μεταφέρουν οτιδήποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τη Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Ζαν-Πιερ Λακρουά δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ «εργάζονται εντατικά προκειμένου να παραδοθεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας».

Ο Λακρουά είπε ότι εναπόκειται στα μέρη να αποφασίσουν τον καλύτερο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια φτάνει σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ είπε ότι η κυπριακή πρωτοβουλία «εκτιμάται ιδιαίτερα» από τον παγκόσμιο Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v