Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sainsbury's: Κερδίζουμε πελάτες από άλλα σούπερ μάρκετ

Το δεύτερο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Βρετανίας λέει ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία τον πληθωρισμό. Ανταγωνίζεται στις τιμές ακόμη και εκπτωτικά σούπερ μάρκετ, όπως τα γερμανικά Aldi και Lidl.

Sainsburys: Κερδίζουμε πελάτες από άλλα σούπερ μάρκετ

Ανεβάζει το guidance η Sainsbury's μετά την άνοδο  κερδών το πρώτο εξάμηνο. Το δεύτερο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Βρετανίας λέει ότι κερδίζει τους καταναλωτές από εκπτωτικούς ανταγωνιστές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το σούπερ μάρκετ ενημέρωσε ότι τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων για τη χρονιά θα ανέλθουν στο υψηλότερο άκρο ενός προηγούμενου εύρους, μεταξύ 670 και 700 εκατ. στερλινών.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα είναι 100 εκατ. λίρες περισσότερες από ό,τι στο προηγούμενο guidance, καθώς αντιμετωπίζει με επιτυχία τον υψηλό πληθωρισμό και ανταγωνίζεται στις τιμές τους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών σούπερ μάρκετ Aldi και Lidl.

«Περισσότεροι πελάτες ψωνίζουν το πλήρες καλάθι τους μαζί μας, κερδίζουμε όγκους από κάθε σούπερ μάρκετ», δήλωσε η εταιρεία.

Η Sainsbury's έχει επενδύσει 118 εκατ. λίρες από τον Μάρτιο για να διατηρήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα και τον Ιούλιο ο Πρόεδρός της Martin Scicluna δήλωσε ότι η αλυσίδα δεν «δεν γδέρνει» (τους πελάτες).

Οι μετοχές της έχουν κερδίσει 20% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v