Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Telekom: Εως €2 δισ. για επαναγορά μετοχών και διανομή μερίσματος

Θα αποπληρωθούν επενδυτές που δέχτηκαν πλήγμα στην τιμή της μετοχής, όταν η εταιρεία άντλησε κεφάλαια για να αυξήσει τη θέση της στην T-Mobile US. Ράλι 11% στη Φρανκφούρτη φέτος για τον γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών.

Deutsche Telekom: Εως €2 δισ. για επαναγορά μετοχών και διανομή μερίσματος

Η Deutsche Telekom παρουσίασε σχέδια για δαπάνες έως και 2 δισ. ευρώ το 2024, προκειμένου να επαναγοράσει μετοχές και να αυξήσει τη διανομή μερίσματος.

Το μέρισμα θα αυξηθεί στα 77 σεντς ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2023, από 70 σεντς ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges είπε ότι η αύξηση θα αποπληρώσει τους επενδυτές που δέχτηκαν πλήγμα στην τιμή της μετοχής, όταν η εταιρεία άντλησε κεφάλαια για να αυξήσει τη θέση της στην T-Mobile US πριν από δύο χρόνια. Η Deutsche Telekom, με έδρα τη Βόννη, αυξάνει σταθερά το μερίδιό της στο τμήμα των ΗΠΑ, το οποίο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της και αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, γράφει το Bloomberg.

«Μας εμπιστεύονται οι μέτοχοί μας και έχουν υποστηρίξει τη στρατηγική μας για πολλά χρόνια, με την προσδοκία ότι θα χρησιμοποιήσουμε με σύνεση το κεφάλαιο που μας παρέχουν», δήλωσε ο Hoettges. «Εκείνη την εποχή, αποδέχθηκαν την προκύπτουσα μείωση της συμμετοχής τους στην Deutsche Telekom, την οποία τώρα θα αναπληρώσουμε σε κάποιο βαθμό μέσω της επαναγοράς μετοχών», είπε.

Η ανάπτυξη της T-Mobile βοήθησε την Deutsche Telekom να ξεπεράσει πολλούς από τους Eυρωπαίους αντιπάλους της, οι οποίοι έχουν δυσκολευτεί από την πτώση των τιμών των μετοχών και τις στάσιμες πωλήσεις.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 2,5% στα 21,28 ευρώ στη διαπραγμάτευση της Φρανκφούρτης νωρίτερα. Οι μετοχές της Deutsche Telekom έχουν άνοδο 11% φέτος, έναντι ελαφράς πτώσης του δείκτη τηλεπικοινωνιών του ευρωπαϊκού  Stoxx 600.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 9 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v