Διήμερη επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία, η ατζέντα

Παρά την αρχική διάψευση, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή. Ποια είναι η ατζέντα σύμφωνα με το State Department.

Διήμερη επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία, η ατζέντα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία για δύο ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, στο πλαίσιο μιας περιοδείας στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με Άραβες ομολόγους του στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν το Σάββατο μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ την προηγούμενη ημέρα.

Στην Τουρκία, ο Μπλίνκεν θα «υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας των ζωών αμάχων στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση το Σάββατο.

Θα συζητήσει επίσης «την κοινή μας δέσμευση για τη διευκόλυνση της αυξημένης, διαρκούς παράδοσης σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα» καθώς και τη διασφάλιση ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εκτοπιστούν βίαια έξω από τη Γάζα».

Θα συζητήσει επίσης τρόπους «να σταματήσει τη βία, να ηρεμήσει η ρητορική, και να μειωθούν οι περιφερειακές εντάσεις» καθώς και να εργαστεί για μια «διαρκή και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, που θα συμπεριλαμβάνει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v