Holding στη Βρετανία συστήνει η Klarna

Ο σουηδικός όμιλος θα μπορούσε να είναι έτοιμος για μια αρχική δημόσια προσφορά εντός μηνών, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς σε αποτίμηση άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Holding στη Βρετανία συστήνει η Klarna

Η Klarna δημιουργεί μια νέα εταιρεία holding στη Βρετανία, ξεκινώντας τις προπαρασκευαστικές εργασίες για μια ενδεχόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία buy-now-pay-later έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη σύσταση της εταιρείας χαρτοφυλακίου, η οποία απαιτεί έγκριση από τους μετόχους και είναι «ένα σημαντικό πρώιμο βήμα σε ένα ταξίδι προς μια ενδεχόμενη IPO», δήλωσε εκπρόσωπος με email.

Η σύσταση της εταιρείας χαρτοφυλακίου είναι μια διοικητική αλλαγή που βρίσκεται στα σκαριά για περισσότερους από 12 μήνες και «δεν επηρεάζει τους ρόλους κανενός, ούτε τις λειτουργίες της Klarna στη Σουηδία», προσέθεσε.

Η Klarna Holding θα παρακολουθείται από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Σουηδίας και θα συνεχίσει να κατέχει σουηδική τραπεζική άδεια. Η οντότητα θα είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Klarna θα μπορούσε να είναι έτοιμη για μια αρχική δημόσια προσφορά εντός μηνών, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς σε αποτίμηση άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε νωρίτερα το Sky News. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει πού θα εισαγάγει τις μετοχές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v