Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύμα απολύσεων στις βρετανικές εφημερίδες Mirror και Express

Βυθίζονται τα έσοδα του εκδοτικού ομίλου ταμπλόιντ Reach, που θα δείξει την πόρτα της εξόδου στο 25% του προσωπικού, προκειμένου να «ενισχύσει την ψηφιακή του μετάβαση». Πτώση πωλήσεων, διαφημίσεων και ανταγωνισμός από τα social media.

Κύμα απολύσεων στις βρετανικές εφημερίδες Mirror και Express

Ο εκδότης των βρετανικών εφημερίδων Mirror και Express θα προχωρήσει σε σαρωτικές περικοπές θέσεων εργασίας στο πλαίσιο ανάπτυξης και επιτάχυνσης της παραγωγής ψηφιακών ημερήσιων και εβδομαδιαίων φύλλων και ενώ ο όμιλος παλεύει με την πτώση των διαφημιστικών εσόδων του, γράφει ο Guardian.

Η εν λόγω κίνηση του εκδοτικού ομίλου Reach, ο οποίος κατέχει επίσης εκατοντάδες περιφερειακούς τίτλους, σε Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ και αλλού, ενδεχομένως θα δείξει την πόρτα της εξόδου στο 25% του προσωπικού που εργάζεται στους τίτλους παμβρετανικής κυκλοφορίας.

Η επικείμενη ανακοίνωση ακολουθεί προηγούμενη περικοπή 200 θέσεων εργασίας από τη Reach τον Ιανουάριο, προκειμένου να εξοικονομηθούν 30 εκατ. στερλίνες καθώς η διαφημιστική αγορά σε ψηφιακές και έντυπες εκδόσεις βρίσκεται σε ύφεση.

Η αγοραία αξία του ομίλου συρρικνώθηκε κατά 30% τον τελευταίο χρόνο και η στρατηγική ψηφιακών εσόδων του χτυπήθηκε από μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και όχι ειδησεογραφίας, όπως το Facebook.

Στο τρίτο τρίμηνο, η Reach ανέφερε πτώση ψηφιακών εσόδων 13,7%, καθώς η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο μειώθηκε 21% σε ετήσια βάση το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Τα συνολικά έσοδα από έντυπα μειώθηκαν επίσης κατά 6%, με αρνητικά πρόσημα τόσο στις πωλήσεις όσο και στις διαφημίσεις.

Η επιτάχυνση της ψηφιακής στρατηγικής αναμένεται επίσης να οδηγήσει σταδιακά σε κατάργηση των ημερήσιων φύλλων και διατήρηση μόνο των εβδομαδιαίων, με συγχώνευση για παράδειγμα των Mirror, Sunday Mirror και Sunday People, καθώς και των Daily Express και Sunday Express.

Η εταιρεία δήλωσε στην τελευταία της οικονομική ενημέρωση ότι αναμένει κέρδη 95 εκατ. στερλινών φέτος, αλλά παραμένει επικεντρωμένη στην «ενίσχυση της αποτελεσματικότητας» και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Τον Ιούλιο του 2020, η Reach απέλυσε 550 υπαλλήλους, περίπου το 12% του εργατικού της δυναμικού εκείνη την εποχή, ως απάντηση στην πανδημία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v