Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αλβανία στέλνει η Μελόνι τους μετανάστες

Συμφωνία με τη Ρώμη υπέγραψε η Αλβανία προκειμένου να δέχεται στο έδαφός της μετανάστες που φτάνουν παράνομα στην Ιταλία.

Στην Αλβανία στέλνει η Μελόνι τους μετανάστες

Η Ιταλία και η Αλβανία υπέγραψαν συμφωνία για τη συνεργασία των δύο χωρών στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μελόνι δήλωσε ότι η Ιταλία θα κατασκευάσει στην Αλβανία κέντρα υποδοχής για τους μετανάστες που φτάνουν παράνομα στην ιταλική επικράτεια. 

Σε δηλώσεις που έκανε στη Ρώμη δίπλα από τον Αλβανό ομόλογό της Έντι Ράμα, η Μελόνι σημείωσε ότι ελπίζει τα κέντρα υποδοχής να τεθούν σε λειτουργία την άνοιξη του 2024.

Σημειώνεται ότι παράμοια συμφωνία είχε υπογράψει πέρυσι η βρετανική κυβέρνηση με τη Ρουάντα. 

Η Μελόνι ανέφερε ότι τα κέντρα υποδοχής θα φιλοξενήσουν αρχικά 3.000 ανθρώπους. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ιταλική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα κέντρα θα είναι σταδιακά σε θέση να υποδέχονται 36.000 μετανάστες τον χρόνο. 

Πάνω από 145.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας από τις αρχές του 2023, έναντι 88.000 την αντίστοιχη περίοδο του 2022. 

«Τη θεωρώ ως μια πραγματικά ευρωπαϊκή συμφωνία και θέλω να πω ότι δείχνει ότι είναι δυνατό να εργαστούμε από κοινού στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» σημείωσε η Μελόνι. «Οι μετανάστες θα μείνουν σε αυτά τα κέντρα για όσο χρειάζεται μέχρι να αξιολογηθούν γρήγορα οι αιτήσεις ασύλου τους και αν χρειαστεί για επαναπατρισμό» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v