Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση πτώχευσης από την πάλαι ποτέ δυναμική startup WeWork

Οι ακριβές μισθώσεις που είχε υπογράψει προ πανδημίας και η αδύναμη πληρότητα λόγω υβριδικής εργασίας ήταν χτύπημα για την εταιρεία που έφερε επανάσταση στον διαμοιρασμό χώρων γραφείου.

Αίτηση πτώχευσης από την πάλαι ποτέ δυναμική startup WeWork

Πτώχευση κήρυξε η WeWork, η πάλαι ποτέ δυναμική startup εταιρεία διαμοιρασμού χώρων γραφείου, που ίδρυσε ο Adam Neumann και υποστηριζόταν με δισεκατομμύρια δολάρια από την ιαπωνική SoftBank.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία που ξεκίνησε να φέρει επανάσταση στα ακίνητα γραφείου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις ακριβές μισθώσεις που είχε υπογράψει πριν από την πανδημία της Covid-19 και της αδύναμης πληρότητας, καθώς η υβριδική εργασία κέρδιζε δημοτικότητα.

Η WeWork και ο Neumann συμβόλιζαν κάποτε το πώς οι χαρισματικοί επιχειρηματίες μπορούσαν να επιλέξουν έναν φαινομενικά σταθερό τομέα, να εφαρμόσουν μια λάμψη τεχνολογίας και να προσελκύσουν επιχειρηματικά κεφάλαια και αποτίμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, καθώς οι απώλειες αυξάνονταν από την κατάρρευση των ακινήτων γραφείων και τα επιτόκια αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, η WeWork αντιπροσωπεύει τις χειρότερες υπερβολές της εποχής του φθηνού χρήματος.

H WeWork είχε διαθέσιμους χώρους γραφείων σε 777 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο στα τέλη Ιουνίου.

Εκπρόσωπος της WeWork είπε ότι περίπου το 92% των δανειστών της εταιρείας συμφώνησαν να μετατρέψουν το εγγυημένο χρέος τους σε μετοχικό κεφάλαιο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αναδιάρθρωσης, εξαλείφοντας περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v