Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη άνοδος από τον Μάρτιο για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 1,1%, φτάνοντας τη μέση τιμή των £281.974, σύμφωνα με τη Halifax.

Πρώτη άνοδος από τον Μάρτιο για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Κατά 3,2% υποχώρησαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του δείκτη τιμών κατοικιών της Halifax που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 1,1%, φτάνοντας τη μέση τιμή των £281.974. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ήταν η πρώτη άνοδος μετά από έξι μήνες πτώσης. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 1,9% τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο.

«Οι υποψήφιοι πωλητές φαίνεται να τηρούν μια προσεκτική στάση, οδηγώντας σε χαμηλή προσφορά κατοικιών προς πώληση. Αυτό είναι πιθανό να ενίσχυσε τις τιμές βραχυπρόθεσμα, και όχι η ζήτηση των αγοραστών η οποία βέβαια παραμένει αδύναμη συνολικά. Τα υψηλότερα επιτόκια και οι ευρύτερες πιέσεις στις τιμές εξακολουθούν να αποτελούν προκλήσεις για τους αγοραστές», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v