Πιο αισιόδοξο το ΔΝΤ για την οικονομία της Κίνας, τι προβλέπει

Πώς θα κινηθεί φέτος και του χρόνου. H αναβάθμιση των εκτιμήσεων έρχεται καθώς η χώρα κατέγραψε ισχυρότερη από την αναμενόμενη επίδοση το τρίτο τρίμηνο και το Πεκίνο ανέπτυξε πολιτικές για τη στήριξη της ανάκαμψης.

Πιο αισιόδοξο το ΔΝΤ για την οικονομία της Κίνας, τι προβλέπει

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την ετήσια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας φέτος και του χρόνου, καθώς η χώρα κατέγραψε ισχυρότερη από την αναμενόμενη επίδοση το τρίτο τρίμηνο και το Πεκίνο ανέπτυξε πολιτικές για τη στήριξη της ανάκαμψης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ αναμένει ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 5,4% το 2023 και 4,6% το 2024. Είναι κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες το καθένα υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις του Ταμείου τον Οκτώβριο.

Το ΔΝΤ σημείωσε, ωστόσο, ότι η βραδύτερη ανάπτυξη το επόμενο έτος πιθανότατα θα οφείλεται σε συνεχείς κινδύνους από την πτώση των ακινήτων και την υποτονική εξωτερική ζήτηση. Κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό των κινδύνων από την αγορά ακινήτων και το χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να τονώσει το κλίμα και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v