Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σέβινγκ (CEO Deutsche Bank): Οι αγορές δεν είναι απρόσβλητες στο γεωπολιτικό ρίσκο

Ο Σέβινγκ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι αγορές θα επιδείξουν την ίδια ανθεκτικότητα που επιδεικνύουν τώρα, αν έρθουν αντιμέτωπες με μια νέα πολεμική σύγκρουση.

Σέβινγκ (CEO Deutsche Bank): Οι αγορές δεν είναι απρόσβλητες στο γεωπολιτικό ρίσκο

Oι επενδυτές δεν πρέπει να κάνουν το λάθος να σκεφτούν ότι οι αγορές θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο σε μια νέα κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, προειδοποίησε ο CEO της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ. 

Σε δηλώσεις του σε επενδυτικό συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ, ο βετεράνος τραπεζίτης κάλεσε τους επενδυτές να μην εφησυχάσουν, λέγοντας ότι αν υπάρξει ένα ακόμα συμβάν που επιδεινώσει τις διεθνείς σχέσεις, μπορεί να έχει άμεσα αντίκτυπο στις αγορές. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, o Σέβινγκ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι αγορές θα επιδείξουντ ην ίδια ανθεκτικότητα που επιδεικνύουν τώρα, αν έρθουν αντιμέτωπες με μια νέα πολεμική σύγκρουση. 

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι θα υπάρξει μια ακόμη γεωπολιτική κλιμάκωση και ότι αυτό μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα και η αγορά σε κάποια στιγμή θα χάσει την ηρεμία της και τότε θα υπάρξει κάποιο συμβάν στις αγορές», τόνισε. 

«Πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v