Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκο για την Tesla στη Σουηδία βάζουν τα συνδικάτα

«Καμία εκφόρτωση αυτοκινήτου αν δεν υπογραφεί ΣΣΕ». Τα μέλη της IF Metall, που εργάζονται σε 10 καταστήματα υπηρεσιών Tesla και 20 πιστοποιημένα συνεργεία της, απεργούν εδώ και 10 μέρες. Παρέμβαση σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Μπλόκο για την Tesla στη Σουηδία βάζουν τα συνδικάτα

Υπό πίεση βρίσκεται η Tesla στη Σουηδία, καθώς ένα σωματείο εργαζομένων στις μεταφορές σχεδιάζει να επεκτείνει σε κάθε λιμάνι της χώρας από 17 Νοεμβρίου τον αποκλεισμό των αποστολών της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Σουηδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Μεταφορές είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα αρνηθεί να φορτώσει και να ξεφορτώσει αυτοκίνητα Tesla σε τέσσερα σουηδικά λιμάνια, μετά την άρνηση της εταιρείας να υπογράψει συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τους μηχανικούς της. Τα μέλη της IF Metall, που εργάζονται σε 10 καταστήματα υπηρεσιών Tesla και περίπου 20 πιστοποιημένα συνεργεία της, απεργούν από τις 27 Οκτωβρίου.

«Λάβαμε μηνύματα ότι τα αυτοκίνητα της Tesla επαναπρογραμματίζεται να σταλούν σε άλλα σουηδικά λιμάνια και τώρα κλείνουμε εντελώς αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε ο Tommy Wreeth από το Σωματείο.

Η Tesla θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Σουηδία τις επόμενες εβδομάδες, καθώς, όπως μεταδίδει το Bloomberg, κι άλλα συνδικάτα απαιτούν βελτιωμένους όρους εργασίας μέσω συλλογικών συμβάσεων. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Dagens Industri, η πρόεδρος της Σουηδικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Susanna Gideonsson προειδοποίησε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να κλιμακώσει τη σύγκρουση εάν η Tesla δεν αλλάξει στάση.

Η Tesla είπε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT ότι «ήδη προσφέρει ισοδύναμες ή καλύτερες συμφωνίες απ' αυτές που καλύπτονται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δεν βρίσκει κανέναν λόγο να υπογράψει οποιαδήποτε άλλη συμφωνία».

Η Σουηδία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά της Tesla στην Ευρώπη, με ταξινόμηση συνολικά 16.309 νέων αυτοκινήτων το εννεάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v