Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασκάρι: Καμία συζήτηση στη Fed για μειώσεις επιτοκίων

Ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα βασιστεί στα οικονομικά δεδομένα για το αν απαιτούνται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Κασκάρι: Καμία συζήτηση στη Fed για μειώσεις επιτοκίων

Oι αξιωματούχοι της Fed δεν έχουν συζητήσει τι θα χρειαζόταν για να προχωρήσουν σε μείωση επιτοκίων, δήλωσε την Τρίτη ο Νικ Κασκάρι. 

Σε ερώτηση που του έκανε δημοσιόγραφος του Bloomberg σχετικά με το «αίσθημα στην αγορά» ότι ο πήχης για μείωση των επιτοκίων δεν είναι τόσο ψηλός τώρα όσο ήταν προηγουμένως, ο Κασκάρι απάντησε: «Δεν έχω ιδέα από που προέρχεται αυτό. Δεν υπάρχει συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων μου για το πότε θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για μειώσεις επιτοκίων».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι αξιωματούχοι της Fed έχουν συζητήσει ότι όταν ο πληθωρισμός έχει μπει για τα καλά σε πτωτική τροχιά, τότε αν η κεντρική τράπεζα δεν μειώσει τα επιτόκια η νομισματική πολιτική θα είναι ολοένα και περισσότερο ένα «βαρίδι» για την ανάπτυξη. 

Ο αξιωματούχος της Fed πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα βασιστεί στα οικονομικά δεδομένα για το αν απαιτούνται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων. 

«Η οικονομία θα μας πει πόσο χρειάζεται για να φτάσουμε στο 2%» ανέφερε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v