Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αλμα 7% στα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια

Στην ειδική κατηγορία δανειοληπτών με σκοπό την εκμίσθωση κατοικίας, η καθυστέρηση στις πληρωμές έχει εκτοξευθεί 100% σε ετήσιο επίπεδο. Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ικανοποιητικά νοίκια, ενώ αυξάνονται οι εξώσεις.

Βρετανία: Αλμα 7% στα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια

Ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων στεγαστικών δανείων στη Βρετανία εκτινάχθηκε, καθώς η άνοδος των επιτοκίων από τα τέλη του 2021 πλήττει τα νοικοκυριά.

Ο οργανισμός UK Finance ανέφερε ότι 87.930 στεγαστικά δάνεια ιδιοκτητών ήταν σε καθυστέρηση το τρίτο τρίμηνο του 2023, περισσότερα κατά 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων στεγαστικών δανείων με σκοπό την εκμίσθωση (BTL) ήταν 11.540, σημειώνοντας τριμηνιαία αύξηση 29% – και εκτίναξη 100% στην εν λόγω κατηγορία σε σχέση με πριν από έναν χρόνο.

Το UK Finance υποστηρίζει ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες μπορεί να μην είναι σε θέση να χρεώσουν ενοίκια που θα καλύπτουν την υποθήκη τους:

«Οι αυξημένες καθυστερήσεις οφείλονται στον συνδυασμένο αντίκτυπο από την πίεση στο κόστος ζωής και τα υψηλότερα επιτόκια. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στον τομέα BTL, όπου οι ιδιοκτήτες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αυξήσουν τα ενοίκια για να καλύψουν τις αυξημένες πληρωμές».

Ξεχωριστά στοιχεία από το βρετανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταδίδει ο Guardian, δείχνουν επίσης αύξηση των εξώσεων.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v