Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπουν Goldman Sachs και Morgan Stanley για τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Διαφορετικές εκτιμήσεις. Η Morgan Stanley προβλέπει μειώσεις επιτοκίων κατά 300 μονάδες βάσης. Η Goldman Sachs κατά 1,75 ποσοστιαία μονάδα. Το χρονοδιάγραμμα.

Τι προβλέπουν Goldman Sachs και Morgan Stanley για τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Aποκλίνουν οι προβλέψεις των Goldman Sachs και Morgan Stanley σχετικά με την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). 

Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προβλέπουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε βαθιές μειώσεις των επιτοκίων τα επόμενα δύο χρόνια καθώς ο πληθωρισμός θα πέσει, ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν λιγότερες μειώσεις και μεταγενέστερη έναρξη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές της Morgan Stanley ανέφεραν στις προοπτικές τους για το 2024 ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο του 2024, στη συνέχεια ξανά τον Σεπτέμβριο και σε κάθε συνεδρίαση από το τέταρτο τρίμηνο και μετά, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά. Αυτό θα μειώσει το επιτόκιο πολιτικής στο 2,375% μέχρι το τέλος του 2025, είπαν.

Η Goldman Sachs, εν τω μεταξύ, προβλέπει την πρώτη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ακολουθούμενη από μία μείωση ανά τρίμηνο έως τα μέσα του 2026 -συνολικά 175 μονάδες βάσης, με τα επιτόκια να διαμορφώνονται σε εύρος 3,5%-3,75%. 

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs πλησιάζουν περισσότερο σε αυτές της κεντρικής τράπεζας. Οι εκτιμήσεις της Fed δείχνουν μειώσεις 25 μονάδων βάσης από τον Σεπτέμβριο και το επιτόκιο πολιτικής στο 3,9% στα τέλη του 2025. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v