Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Καρατόμησε την ΥΠΕΣ ο Σούνακ

Η Μπράβερμαν δεχόταν κατηγορίες αφότου είχε διατυπώσει επικρίσεις κατά της αστυνομίας. Η απόφαση λαμβάνεται στο πλαίσιο κυβερνητικού ανασχηματισμού που ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2024. Ποιος την αντικαθιστά.

Βρετανία: Καρατόμησε την ΥΠΕΣ ο Σούνακ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ (φωτ.) έπαυσε την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία δεχόταν κατηγορίες αφότου είχε διατυπώσει επικρίσεις εναντίον της αστυνομίας.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται στο πλαίσιο ανασχηματισμού ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κλέβερλι θα αντικασταστήσει την Μπράβερμαν

Ο Τζέιμς Κλέβερλι αντικαθιστά την Σουέλα Μπράβερμαν στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sun.

Το Ρόιτερς μεταδίδει επίσης πως ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εθεάθη να εισέρχεται στο γραφείο του Σούνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

«Σήμερα ο #RishiSunak ενισχύει την κυβερνητική ομάδα του για να θέσει σε εφαρμογή μακροπρόθεσμες αποφάσεις για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v