Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντέχει η αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αύξηση 7,7% για τους μισθούς, στο 4,2% η ανεργία. Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί την αύξηση των μισθών καθώς αξιολογεί πόση πληθωριστική πίεση παραμένει στη βρετανική οικονομία.

Αντέχει η αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αντέχει η αγορά εργασίας της Βρετανίας, υπογραμμίζοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Τράπεζα της Αγγλίας καθώς αγωνίζεται να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Στο 4,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σε τριμηνιαία βάση, παρέμεινε αμετάβλητο.

Οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους ήταν 7,7% υψηλότεροι ετησίως, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί την αύξηση των μισθών καθώς αξιολογεί πόση πληθωριστική πίεση παραμένει στη βρετανική οικονομία, αφού αύξησε τα επιτόκια 14 φορές μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Αυγούστου 2023.

Το ποσοστό απασχόλησης υπολογίστηκε στο 75,7%, μειωμένο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι κενές θέσεις εργασίας στην περίοδο Αυγούστου - Οκτωβρίου μειώθηκαν κατά 58.000, στις 957.000, παρουσιάζοντας πτώση σε 16 από τους 18 τομείς της βιομηχανίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v