Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Κρατική στήριξη €7,5 δισ. στη Siemens Energy

Οι εγγυήσεις είναι μέρος ευρύτερου πακέτου στήριξης €15 δισ. για τη διασφάλιση έργων πράσινης ενέργειας, στο οποίο συμμετέχουν τράπεζες και η μητρική Siemens.

Γερμανία: Κρατική στήριξη €7,5 δισ. στη Siemens Energy

H γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει εγγυήσεις 7,5 δισ. ευρώ στη Siemens Energy, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας.

Οι εγγυήσεις είναι μέρος ενός ευρύτερου πακέτου στήριξης 15 δισ. ευρώ στο οποίο συμμετέχουν τράπεζες και η μητρική Siemens για τη διασφάλιση του βιβλίου παραγγελιών για έργα πράσινης ενέργειας της Siemens Energy ύψους 109 δισ. ευρώ. 

Τον Αύγουστο, η εταιρεία είπε ότι τα αυξανόμενα προβλήματα με δυσλειτουργικές τουρμπίνες και ασύμφορα συμβόλαια πρόκειται να φέρνουν στην εταιρεία καθαρή ζημία 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος.

Η εταιρεία είπε ότι χωρίς εγγυήσεις δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για μακροπρόθεσμα έργα, ιδιαίτερα στον τομέα του φυσικού αερίου και της ενέργειας.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 1,5% στα 10,1 δολάρια. 

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι σε εντατικές επαφές με τη Siemens Energy, τη Siemens και ιδιωτικές τράπεζες» ανέφερε σε ανακοίνωση το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας. «Το προαπαιτούμενο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για μια διάσωση ήταν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν στη διασφάλιση της εταιρείας» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v