Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη πτώση από το 2020 για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Βούτηξε 6,9% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση.

Η μεγαλύτερη πτώση από το 2020 για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Χαμηλότερα κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, σε γενικές γραμμές σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, σβήνοντας την άνοδο του Αυγούστου καθώς η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε απότομα.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ μειώθηκε κατά 1,1% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση 6,9% σε ετήσια βάση. Η τελευταία ήταν η πιο μεγάλη από τον Ιούνιο του 2020, στο αποκορύφωμα της πανδημίας Covid-19.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 1,0% σε μηνιαία βάση και 6,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Eurostat δημοσίευσε επίσης στοιχεία για το εμπόριο της ευρωζώνης, που δείχνουν ότι το μπλοκ πέτυχε πλεόνασμα 10 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, έναντι ελλείμματος 36,6 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, όταν οι χώρες της ΕΕ αναγκάστηκαν να πληρώσουν πολύ υψηλότερες τιμές για την ενέργεια.

Προσαρμοσμένο για τις εποχικές διακυμάνσεις, η ευρωζώνη κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα για πέμπτο διαδοχικό μήνα, 9,2 δισ. ευρώ έναντι 11,1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v