Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Καμπάνα €300.000 σε εταιρεία κυπριακού ομίλου για υψηλή κερδοσκοπία

Μετά την προώθηση στοιχημάτων υψηλής κερδοσκοπίας από τη France Safe Media του ομίλου VPR Safe Financial, έχασαν 3,3 εκατ. ευρώ 874 πελάτες.

Γαλλία: Καμπάνα €300.000 σε εταιρεία κυπριακού ομίλου για υψηλή κερδοσκοπία

Η γαλλική Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών (AMF) επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ στην εταιρεία France Safe Media (FSM) η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία και ανήκει στον κυπριακό όμιλο VPR Safe Financial Group, αναφέρει η ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η εταιρεία πρότεινε εργαλεία για επένδυση σε Συμβάσεις επί Διαφορών (CFD), τα οποία είναι προϊόντα υψηλής κερδοσκοπίας που επιτρέπουν να στοιχηματίσει κανείς στην άνοδο ή την πτώση των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, κρυπτονομίσματα, παράγωγα κ.λπ.) χωρίς ποτέ να τα κατέχει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2021 έχασαν 3,3 εκατ. ευρώ 874 πελάτες, ενώ περίπου 40 απ' αυτούς υπέβαλαν μήνυση. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι τον Αύγουστο του 2022 η κυπριακή ρυθμιστική αρχή ανέστειλε την εξουσιοδότηση του VPR Safe Financial Group να ασκεί δραστηριότητες στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v