ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης!

Εντελώς απαράδεκτη χαρακτήρισε την ισραηλινή εισβολή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια προσωπικού και ασθενών. Πρωταρχικής σημασίας η προστασία τους.

ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης!

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ επέκριναν την είσοδο του Ισραήλ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Αλ Σίφα, και ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόνισε ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης».

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και αν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς. «Η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη. Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών. Η προστασία τους είναι πρωταρχικής σημασίας».

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν τώρα αποσυρθεί από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, λέγοντας ότι βρήκαν εκεί όπλα και υποδομές της Χαμάς, αλλά το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αρνείται σταθερά ότι χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς.

Το BBC έχει λάβει αναφορές ότι στρατιώτες διέταξαν τους νεαρούς άνδρες στο νοσοκομείο να μείνουν με τα εσώρουχά τους πριν τους ανακρίνουν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v