Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν καλεί την Ιταλία να σπάσει το καρτέλ εκμετάλλευσης των παραλιών

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση της Μελόνι τον Απρίλιο να απελευθερώσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση χρήσης παραλιών.

Η Κομισιόν καλεί την Ιταλία να σπάσει το καρτέλ εκμετάλλευσης των παραλιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση της Ιταλίας να λάβει μέτρα μετά την απόφαση το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις διαδικασίες παραχώρησης χρήσης παραλιών. 

Εκπρόσωπος του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι στάλθηκε στην ιταλίδα πρωθυπουργό Τζιόρτζια Μελόνι μια «αιτιολογημένη γνώμη» για το ζήτημα. 

Η προτίμηση της Κομισιόν είναι πάντοτε να καταλήγει σε συμφωνία με τα κράτη μέλη και όχι να πηγαίνει στο δικαστήριο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει δύο μήνες να απαντήσει. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η επιστολή είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια μακροχρόνια κόντρα μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης η οποία φτάνει στο 2006, όταν εγκρίθηκε νέα οδηγία για τον ανταγωνισμό που επηρέαζε τους περίπου 30.000 επιχειρήσεις εκμετάλλευσης παραλιών στην Ιταλία. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση της Μελόνι τον Απρίλιο να απελευθερώσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση χρήσης παραλιών, καθώς άδειες συνολικής αξίας δισεκατομμύριων ευρώ δόθηκαν για πολλά χρόνια χωρίς δίκαιες δημοπρασίες. 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, διαδοχικές ιταλικές κυβερνήσεις έχουν αρνηθεί να ανοίξουν την αγορά λόγω των ισχυρών πιέσεων που έχουν δεχτεί από τους υφιστάμενους κατόχους των αδειών εκμετάλλευσης των παραλιών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v