Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Amazon ξεκινά διαδιτκυακές πωλήσεις αυτοκινήτων

Η Amazon θα δίνει από το 2024 τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν αυτοκίνητο διαδικτυακά και στη συνέχεια να το παραλάβουν ή να τους το παραδόσει η τοπική αντιπροσωπεία τους.

Η Amazon ξεκινά διαδιτκυακές πωλήσεις αυτοκινήτων

Η Amazon το επόμενο έτος θα επιτρέψει σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων να πωλούν αυτοκίνητα μέσω του ιστότοπού της, ξεκινώντας με τη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εταιρεία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια προσπάθειες να μπει στην αγορά αυτοκινήτων, εγκαινιάζοντας ψηφιακές εκθέσεις στον ιστότοπό της που επιτρέπουν στους καταναλωτές να εξετάζουν και να συγκρίνουν οχήματα, αλλά όχι να τα αγοράζουν απευθείας μέσω της Amazon. Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να αγοράσουν προϊόντα αυτοκινήτου, όπως ανταλλακτικά, μέσω του ιστότοπού της.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Amazon θα δίνει από το 2024 τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν αυτοκίνητο διαδικτυακά  και στη συνέχεια να το παραλάβουν ή να τους το παραδόσει η τοπική αντιπροσωπεία τους.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να αναζητούν διαθέσιμα οχήματα στην περιοχή τους, να κάνουν μια επιλογή και μετά να κάνουν check out στην Amazon χρησιμοποιώντας την προτιμώμενη μέθοδο πληρωμής και χρηματοδότησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Hyundai θα αλλάξει «την ευκολία με την οποία οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν οχήματα στο διαδίκτυο». Ως μέρος της συμφωνίας, η Hyundai θα συμπεριλάβει επίσης τον φωνητικό βοηθό Alexa της Amazon στα αυτοκίνητά της από το 2025.

Οι μετοχές των διαδικτυακών καταστημάτων λιανικής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana και Carmax υποχώρησαν περισσότερο από 7% και 6%, αντίστοιχα, μετά την είδηση. Η μετοχή της TrueCar υποχώρησε επίσης έως και 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v