Νεκροί δύο φιλοϊρανοί μαχητές από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Συρία

Τα πλήγματα κατέστρεψαν αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ που μάχεται στο πλευρό του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αρκετοί τραυματίστηκαν.

Νεκροί δύο φιλοϊρανοί μαχητές από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Συρία

Δύο φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα που έθεσαν στο στόχαστρο σήμερα το πρωί αποθήκη όπλων της λιβανικής Χεζμπολάχ και άλλες εγκαταστάσεις κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, ανέφερε μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο από την πλευρά του για «υλικές ζημιές» από αυτά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, προσθέτοντας πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε κάποιους από τους πυραύλους.

«Περί τις 02:25 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, στοχοποιώντας θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή του στον συριακό στρατό.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο πηγών στη Συρία, "δύο ξένοι μαχητές" που συνδέονταν με φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Τα πλήγματα "κατέστρεψαν μια αποθήκη όπλων που ανήκει στη Χεζμπολάχ", που μάχεται στο πλευρό του συριακού καθεστώτος, η οποία (αποθήκη) βρίσκεται στον δρόμο του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Στοχοποίησαν επίσης "εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ και φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις" κοντά στο αεροδρόμιο και το μαυσωλείο της Σαγέντα Ζεϊνάμπ όπου υπάρχει παρουσία σιιτών παραστρατιωτικών, κυρίως Ιρακινών και Λιβανικών.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στον οποίο αντιπαρατίθεται με την παλαιστινιακή Χαμάς.

Μετά το πλήγμα που εξαπέλυσε στις 22 Οκτωβρίου στοχοποιώντας το, το αεροδρόμιο της Δαμασκού είναι εκτός λειτουργίας.

Στις 8 Νοεμβρίου, ισραηλινή επιδρομή κατά θέσεων της λιβανικής Χεζμπολάχ είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών φιλοϊρανών μαχητών κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη συριακή επικράτεια μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα αυτή το 2011.

Η αεροπορία του βάζει πάνω απ’ όλα στο στόχαστρο οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ορκισμένους εχθρούς του Ισραήλ, καθώς και τον συριακό στρατό.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει τα πλήγματα που εξαπολύει στη Συρία δημόσια, πάντως διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει τα ερείσματά του προ των πυλών του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v