Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε $683 εκατ. σε μία μέρα ο συνιδρυτής της Alibaba

Χασούρα για τον Τζακ Μα, λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη πώληση μετοχών αξίας 870 εκατ. δολαρίων, έφερε η βουτιά του κινεζικού γίγαντα στη Wall Street αφού ναυάγησαν τα σχέδια για απόσχιση της μονάδας cloud.

Εχασε $683 εκατ. σε μία μέρα ο συνιδρυτής της Alibaba

Ο Τζακ Μα ετοιμάζει μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετοχών του στην Alibaba Group τα τελευταία χρόνια και το momentum δύσκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερο, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο πλούτος του συνιδρυτή του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου συρρικνώθηκε κατά 683 εκατ. δολάρια, μετά το μεγαλύτερο sell off της Alibaba εδώ και πάνω από ένα χρόνο χθες Πέμπτη, λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη πώληση μετοχών του Mα την επόμενη εβδομάδα.

Η μετοχή της Alibaba υποχώρησε αφού η εταιρεία άλλαξε τα στρατηγικά σχέδιά της για απόσχιση και εισαγωγή της επιχειρηματικής της μονάδας cloud, αξίας 11 δισ. δολαρίων. Η απόφαση, στην οποία οδηγήθηκε ο Όμιλος εξαιτίας των αυξημένων περιορισμών των ΗΠΑ στις πωλήσεις μικροτσίπ στην Κίνα, οδήγησε τις μετοχές της εταιρείας σε πτώση 9% στη Νέα Υόρκη.

Η καθαρή περιουσία του Mα υποχώρησε σε 29,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Τζόζεφ Τσάι δέχτηκε χτύπημα περίπου 261 εκατ. δολ.

Ο 59χρονος Mα είχε ήδη γνωστοποιήσει τα σχέδιά του να πουλήσει 10 εκατ. μετοχές αξίας περίπου 870 εκατ. δολαρίων στις 21 Νοεμβρίου. Η JC Properties και η JSP Investment, δύο εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο, θα πουλήσουν 5 εκατομμύρια μετοχές η καθεμιά.

Ο Mα, ο οποίος παραιτήθηκε από κάθε θέση του στην Alibaba το 2020, πουλά μετοχές τα τελευταία χρόνια και το μερίδιό του στην επιχείρηση έχει πέσει κάτω από το 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v