Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής

Το Ριάντ είναι πολύ πιθανό να παρατείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα ώς την άνοιξη. Στο τραπέζι επιπρόσθετη περικοπή από το πετρελαϊκό καρτέλ. Οργή για Γάζα.

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει να παρατείνει τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου και την επόμενη χρονιά καθώς ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω περικοπές καθώς οι τιμές υποχωρούν και η οργή για τον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ αυξάνεται. 

Mετά την πτώση του Brent στο χαμηλό τεσσάρων μηνών των 77 δολαρίων αυτή την εβδομάδα, τέσσερις καλά πληροφορημένες πηγές των Financial Times ανέφεραν ότι το Ριάντ είναι πολύ πιθανό να παρατείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα ώς την άνοιξη. 

Το εκούσιο μέτρο, το οποίο προβλέπεται να λήξει στο τέλος του μήνα, λήφθηκε το καλοκαίρι ως ένα προσωρινό βήμα στο πλαίσιο ευρύτερων περικοπών από το πετρελαϊκό καρτέλ. Αυτή τη στιγμή, η Σαουδική Αραβία παράγει 9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, έναντι μέγιστης παραγωγής 12 εκατ. βαρέλια την ημέρα. 

Περαιτέρω περικοπές, οι οποίες θα όξυναν τις εντάσεις με τις ΗΠΑ, εξετάζονται από τον ΟΠΕΚ+ ενόψει της συνεδρίασης του στη Βιέννη στις 26 Νοεμβρίου. 

Μια επιπρόσθετη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ κατά 1 εκατ. βαρελία την ημέρα είναι στο τραπέζι, δήλωσε πηγή των FT., λέγοντας ότι το καρτέλ έχει συσπειρωθεί από τη σύγκρουση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v