Η Microsoft προσλαμβάνει τον πρώην επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Αλτμαν

Θα ηγηθεί της νέας ομάδας τεχνητής νοημοσύνης του τεχνολογικού γίγαντα. Μαζί του και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, συνιδρυτής της OpenAI. Νέος CEO της OpenAI ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitch.

Η Microsoft προσλαμβάνει τον πρώην επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Αλτμαν

Η Microsoft ενημέρωσε ότι ο Σαμ Αλτμαν θα ηγηθεί της νέας εσωτερικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, μετά την αποπομπή του συνιδρυτή της OpenAI από τη startup την περασμένη εβδομάδα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συνιδρυτής της OpenAI, ο οποίος επίσης αποχώρησε από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, θα ενταχθεί μαζί με τον Αλτμαν στη Microsoft, η οποία θα κινηθεί «γρήγορα για να τους παρέχει τους πόρους που χρειάζονται για την επιτυχία τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Satya Nadella, σε μια ανάρτηση στο LinkedIn.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη συνεργασία μας με την OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», δήλωσε η Nadella στην ανάρτηση.

Νέος CEO της OpenAI ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitch

Tο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI προσέλαβε τον πρώην επικεφαλής του Twitch, Emmett Shear, ως διευθύνοντα σύμβουλο, αψηφώντας τις εκκλήσεις των επενδυτών για επαναφορά του Σαμ Αλτμαν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o Shear αποσύρθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ιστότοπου ροής παιχνιδιών Twitch της Amazon νωρίτερα φέτος. Κέρδισε το ΔΣ της OpenAI επειδή φαίνεται να αναγνωρίζει τις υπαρξιακές απειλές που παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη, είπε μία από τις πηγές.

Ένας επιστήμονας υπολογιστών που πέρασε πάνω από μια δεκαετία κάνοντας το Twitch μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες βίντεο στον κόσμο, ο Shear θεωρείται ότι παίρνει το βάρος να ηγηθεί μιας μεγάλης ομάδας μηχανικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v