Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση Μασκ κατά Media Matters για δυσφήμηση

Η μήνυση κατηγορεί την οργάνωση ότι διοργάνωσε μια «εκστρατεία δυσφήμησης» κατά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Μήνυση Μασκ κατά Media Matters για δυσφήμηση

To X του Έλον Μασκ μήνυσε τo παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης Media Matters τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι δυσφήμησε την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, όταν ισχυρίστηκε σε έκθεση ότι φιλοναζιστικές δημοσιεύσεις εμφανίζονταν δίπλα σε διαφημίσεις μεγάλων εμπορικών σημάτων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η μήνυση, που κατατέθηκε σε δικαστήριο στη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας, υποστηρίζει ότι η Media Matters κατασκεύασε «εν γνώσει και κακόβουλα» παραπλανητικές εικόνες και τις παρουσίασε σαν να αντιπροσώπευαν μια τυπική εμπειρία χρήστη. Η μήνυση κατηγορεί την οργάνωση ότι διοργάνωσε μια «εκστρατεία δυσφήμησης» εναντίον του X, του πρώην Twitter.

Επίσης τη Δευτέρα, ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, ρεπουμπλικανός που υποστηρίζει τον Τραμπ, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για την αριστερή μη κερδοσκοπική οργάνωση για «δυνητική δόλια δραστηριότητα».

 

Μετά την έκθεση της Media Matters, που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά από ανάρτηση του Μασκ η οποία φέρεται να ασπάζεται αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, ορισμένες εταιρείες όπως η Apple, η IBM, η Comcast και η Walt Disney ανέστειλαν τις διαφημίσεις τους στο X.

Την Παρασκευή, ο Μασκ απείλησε με «θερμοπυρηνική» μήνυση κατά της Media Matters και άλλων επικριτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v