Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συνέχισαν να βλέπουν ανοδικά ρίσκα για τον πληθωρισμό στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου. Δεν έγινε συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων.

Fed: Παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία τους συνεδρίαση ότι πρέπει να υιοθετήσουν μια προσεκτική στάση όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί να τα οδηγήσουν υψηλότερα μόνο αν τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία δείξουν ελλιπή πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού. 

«Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) ήταν σε θέση να προχωρήσει προσεκτικά» σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη. 

«Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα είναι κατάλληλη αν τα εισερχόμενα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η πρόοδος προς τον στόχο της επιτροπής δεν είναι αρκετή» σημειώνεται στο κείμενο.

Οι αξιωματούχοι επισήμαναν τη σημαντική σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών τους τελευταίους μήνες, λόγω των υψηλότερων αποδόσεων. Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι ο πληθωρισμός παραμένει αρκετά πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι η «νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει περιοριστική για κάποιο διάστημα μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός κινείται καθοδικά σε βιώσιμη βάση».

«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες συνέχισαν να βλέπουν ανοδικά ρίσκα στον πληθωρισμό» σύμφωνα με τα πρακτικά. Στα ανοδικά ρίσκα περιλαμβάνονται μια εκ νέου επιτάχυνση του πληθωρισμού λόγω του ισχυρού momentum της αμερικανικής οικονομίας. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v