Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφορίζουν οι τιμές του σιταριού

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν λιμενικές υποδομές στη νότια πόλη της Οδησσού, η οποία είναι κρίσιμης σημασίας για τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ανηφορίζουν οι τιμές του σιταριού

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του σιταριού, μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές τροφίμων στην Ουκρανία, οι οποίες προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην προσφορά της πέμπτης μεγαλύτερης εξαγωγικής χώρας σιταριού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού στο Σικάγο αυξήθηκαν έως και 1%, στα 5,88 δολάρια ανά μπουσέλ, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν το απόγευμα της Τρίτης λιμενικές υποδομές στη νότια πόλη της Οδησσού, η οποία είναι κρίσιμης σημασίας για τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Την Τρίτη, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ δήλωσε ότι η παραγωγή σιταριού της Ουκρανίας ενδέχεται να μην καταφέρει να ανταποκριθεί τόσο στην εγχώρια ζήτηση όσο και στη ζήτηση από το εξωτερικό τα επόμενα χρόνια, εάν συνεχιστούν οι ρωσικές επιθέσεις κατά της παραγωγής σιτηρών και των λιμενικών εγκαταστάσεων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v