Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμάζει IPO ο τομέας smartphone της κινεζικής Huawei

Με βλέψεις να ανταγωνιστεί διεθνή ονόματα όπως οι Apple και Samsung, η Honor του κινεζικού κολοσσού θα περάσει το κατώφλι της κεφαλαιαγοράς.

Ετοιμάζει IPO ο τομέας smartphone της κινεζικής Huawei

Η Honor, εταιρεία spinoff του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei, δήλωσε ότι σχεδιάζει να εισέλθει στο χρηματιστήριο.

«Για να επιτύχει νέους στρατηγικούς στόχους, η Honor θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί τη μετοχική της δομή και να προσελκύει διαφοροποιημένα κεφάλαια, εισερχόμενη στην κεφαλαιαγορά μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO)», ανέφερε σε δήλωσή της.

Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, σε ποιας χώρας το χρηματιστήριο θα εισαχθεί.

Η κίνηση για άντληση κεφαλαίων στις δημόσιες αγορές υπογραμμίζει την επιθετική ώθηση της Honor στην αγορά των smartphone, καθώς φαίνεται να αποτελεί πια σοβαρή πρόκληση για τις Apple και Samsung, γράφει το CNBC.

Η Huawei αναγκάστηκε να πουλήσει την Honor το 2020 σε κοινοπραξία αγοραστών που περιλάμβανε την κυβέρνηση της νότιας κινεζικής πόλης Σενζέν, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία. Αυτό συνέβη μετά τις πολλαπλές αμερικανικές κυρώσεις στην Huawei που ακρωτηρίασαν την επιχείρηση smartphone, αποκόπτοντας τον Κινέζο πρωταθλητή τεχνολογίας από κρίσιμες τεχνολογίες όπως το λογισμικό και οι ημιαγωγοί.

Η Honor διασπάστηκε για να σώσει το brand και να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Υπό την Huawei, ήταν μια μάρκα μέτριας τιμής, ωστόσο φιλοδόξησε να προχωρήσει στην βαθμίδα premium της αγοράς smartphone, όπου παίζουν εταιρείες όπως η Apple και η Samsung.

Κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Κίνα, αλλά εξακολουθεί να είναι μικρός παίκτης παγκοσμίως. Για να το αλλάξει αυτό, φέτος παρουσίασε δύο ακριβά πτυσσόμενα τηλέφωνα.

«Καθώς η εταιρεία ξεκινά τη διαδικασία προετοιμασίας για τη δημόσια προσφορά, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα προσαρμοστεί σταδιακά, σύμφωνα με τα πρότυπα μιας εισηγμένης εταιρείας, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ποικιλομορφία για την εκπλήρωση των σχετικών απαιτήσεων διακυβέρνησης και κανονιστικών ρυθμίσεων», ανακοίνωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v