Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τραμπ θα ξηλώσει τις πολιτικές Μπάιντεν για το κλίμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να καταργήσει τα μέτρα για την καθαρή ενέργεια και να άρει τους περιορισμούς για την παραγωγή ορυκτών καυσίμων αν εκλεγεί, ανέφεραν σύμβουλοί του στους Financial Times.

Ο Τραμπ θα ξηλώσει τις πολιτικές Μπάιντεν για το κλίμα

O Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να καταργήσει μεγάλο μέρος του νόμου της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή, να αυξήσει τις επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα και να ακυρώσει τις ρυθμίσεις που έχουν στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα, αν εκλεγεί την επόμενη χρονιά. 

Σύμβουλοι του πρώην προέδρου ανέφεραν στους Financial Times ότι θα αλλάξει ριζικά την πολιτική των ΗΠΑ για την ενέργεια και το κλίμα, για να «μεγιστοποιήσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων» σε μια δεύτερη θητεία του. 

Πρόσθεσαν ότι ο Νόμος για τη Μείωση του Πληθωρισμού, ο οποίος περιλαμβάνει 369 δισ. δολάρια σε φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για την καθαρή ενέργεια, θα βρεθεί στο στόχαστρο του Τραμπ. 

«Το χρηματικό κόστος που συνεπάγονται κάποιες από αυτές τις πιστώσεις φαίνεται να έχει υποεκτιμηθεί δραματικά», ανέφερε στους FT υψηλόβαθμος αξιωματούχος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. «Θα επιδιώξουμε να μειώσουμε μεγάλο μέρος των δαπανών αυτών», πρόσθεσε. 

Οι αξιωματούχοι μιας δεύτερης κυβέρνησης Τραμπ θα είχαν εντολή να καταργήσουν κυβερνητικές υπηρεσίες, να μειώσουν τις δαπάνες στα προγράμματα για την καθαρή ενέργεια και να άρουν τους περιορισμούς στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, επισήμαναν οι πηγές. 

«Την πρώτη ημέρα μιας δεύτερης κυβέρνησης Τραμπ, ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί να ακυρώσει κάθε μία από τις ρυθμίσεις Μπάιντεν που σκοτώνουν θέσεις εργασίας και σκοτώνουν τη βιομηχανία», ανέφερε η Κάρλα Σαντς, σύμβουλος του Τραμπ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v