Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταγιάνι: Προτεραιότητα για την Ιταλία τα Βαλκάνια

Τόσο η δική μας παρουσία όσο και της Γερμανίας στα Βαλκάνια θα πρέπει να γίνει το κύριο μέρος της δράσης μας προς την Ανατολή, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή στα χέρια της Ρωσίας, της Κίνας της Σ. Αραβίας ή της Τουρκίας.

Ταγιάνι: Προτεραιότητα για την Ιταλία τα Βαλκάνια

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια διακυβερνητικής συνάντησης στο Βερολίνο, εστίασε στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Ταγιάνι δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα Βαλκάνια είναι προτεραιότητα για την Ιταλία και ότι δεν μπορούν να τα αφήσουν στα χέρια της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας ή της Κίνας.

«Τα Βαλκάνια είναι προτεραιότητα για εμάς. Η παρουσία της Ιταλίας και της Γερμανίας στα Βαλκάνια θα πρέπει να γίνει το κύριο μέρος της δράσης μας προς την Ανατολή. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα Βαλκάνια στα χέρια των Ρώσων, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας ή των Κινέζων.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια μεγάλη βιομηχανική παρουσία στην Ευρώπη και εξαρτάται από τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες. Πρέπει να φέρουμε αυτές τις χώρες πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια της διακυβερνητικής συνάντησης Ιταλίας-Γερμανίας στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v