Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς βίζα θα ταξιδεύουν στην Κίνα πολίτες πέντε ευρωπαϊκών χωρών

«Η Κίνα θα εφαρμόσει μονομερώς πολιτική άρσης της βίζας, σε δοκιμαστική βάση, για ταξιδιώτες με διαβατήρια από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Μαλαισία», ανακοίνωσε το Πεκίνο. Για ταξίδια με διάρκεια έως 15 μέρες.

Χωρίς βίζα θα ταξιδεύουν στην Κίνα πολίτες πέντε ευρωπαϊκών χωρών

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ολλανδοί, Ισπανοί και Μαλαισιανοί πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Κίνα για έναν χρόνο, από την 1η Δεκεμβρίου.

«Η Κίνα αποφάσισε να εφαρμόσει μονομερή πολιτική χωρίς βίζα σε περισσότερες χώρες, σε δοκιμαστική βάση, μέτρο που αφορά ταξιδιώτες με διαβατήρια από έξι χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Μαλαισία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες από τις παραπάνω χώρες θα μπορούν να μείνουν έως και 15 μέρες στην Κίνα, για επαγγελματικούς λόγους, τουρισμό, οικογενειακές επισκέψεις και διέλευση.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο, χαιρέτισε την ανακοίνωση αναρτώντας στο X: «Εξαιρετικά νέα ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή μου ο ομόλογός μου Ουάνγκ Γι!».

Η πρέσβης της Γερμανίας στο Πεκίνο Πατρίσια Φλορ υποστήριξε ότι η απόφαση θα διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό το ταξίδι στην Κίνα για πολλούς Γερμανούς πολίτες. «Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Θα αποτελούσε αξιοσημείωτη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών μας, επιτρέποντας βαθύτερες προσωπικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΕΕ», έγραψε στο X.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v