Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόσχα: Δεν θα γίνει συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία εάν ανοίξει τον εναέριο χώρο της για τη ρωσική αντιπροσωπεία η Βουλγαρία, προσθέτοντας ότι ορισμένες δυτικές χώρες ζήτησαν συνάντηση μαζί του.

Μόσχα: Δεν θα γίνει συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ

Δεν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Απαντώντας σε ερώτημα κατά τη διάρκεια του φόρουμ εξωτερικής πολιτικής «Αναγνώσεις Πιμακόφ», ο Ριαμπκόφ φέρεται να δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν ζήτησε συνάντηση «και δεν θα ζητήσει. Και δεν θα υπάρξει εκεί συνάντηση».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Βόρεια Μακεδονία εάν ανοίξει τον εναέριο χώρο της για τη ρωσική αντιπροσωπεία η Βουλγαρία, προσθέτοντας ότι ορισμένες δυτικές χώρες ζήτησαν συνάντηση μαζί του. Ο Λαβρόφ δεν διευκρίνισε ποιες χώρες ζήτησαν συναντήσεις μαζί του.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία περιλαμβάνει τον Καναδά και τις ΗΠΑ και θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια από τις 30 Νοέμβριου έως την 1η Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v