Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατή χρονιά για την easyJet 

Το 75% των Βρετανών σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους σε σχέση με πέρυσι, με τα ταξίδια να συνεχίζουν να αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα για τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Δυνατή χρονιά για την easyJet

Κέρδη για το 2023 σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η easyJet μετά από ένα χρόνο ισχυρής ταξιδιωτικής ζήτησης και κρατήσεων. Ωστόσο, η βρετανική αεροπορική εταιρεία είπε ότι η γεωπολιτική αστάθεια θα επιβαρύνει το τρέχον τρίμηνο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ισχυρά αποτελέσματα τους τελευταίους μήνες, αλλά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, οι υψηλές τιμές καυσίμων και η απειλή της ύφεσης έχουν κάνει υποτονικές τις προοπτικές, με ορισμένους επενδυτές να προειδοποιούν ότι τα κέρδη μπορεί να έχουν κορυφωθεί.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων της easyJet για το οικονομικό έτος έως το τέλος Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 476 εκατ. λίρες, σε σύγκριση με τα 473 εκατ. λίρες που ανέμεναν οι αναλυτές στη δημοσκόπηση της LSEG.

Η αεροπορική είπε ότι η ισχύς κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024 παρέχει θετικές προοπτικές για το επόμενο έτος συνολικά, αν και η προσωρινή παύση των πτήσεων προς το Ισραήλ και την Ιορδανία σημαίνει ότι η απώλεια του πρώτου τριμήνου είναι απίθανο να βελτιωθεί σε ετήσια βάση από το 2023.

«Πρόσφατη έρευνα καταναλωτών υπογραμμίζει ότι περίπου το 75% των Βρετανών σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους σε σχέση με πέρυσι, με τα ταξίδια να συνεχίζουν να αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα για τις δαπάνες των νοικοκυριών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v