Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Σχέδιο για λήξη συνεργασίας με χιλιάδες επενδυτές

Η τράπεζα διερευνά το σχέδιο αποχώρησης χιλιάδων πελατών της επενδυτικής της τραπεζικής. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τερματισμό των σχέσεων με περισσότερους από 2.500 πελάτες σε σύνολο άνω των 10.000, αν και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

Barclays: Σχέδιο για λήξη συνεργασίας με χιλιάδες επενδυτές

Η Barclays διερευνά ένα σχέδιο για τη λήξη συνεργασίας με χιλιάδες πελάτες στην επενδυτική της τράπεζα, που δεν είναι τόσο κερδοφόροι. Πρόκειται για μέρος μιας στρατηγικής αναμόρφωσης που αποσκοπεί στην ενίσχυση των κερδών και στη μείωση του κόστους κατά 1 δισ. στερλίνες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα στελέχη της Barclays έχουν συναντηθεί αρκετές φορές φέτος για την αναδιάρθρωση, με την κωδική ονομασία Μinerva από τη ρωμαϊκή θεά της σοφίας, σύμφωνα με άτομα που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της, CS Venkatakrishnan, δέχεται πιέσεις για να μειώσει την εξάρτηση της Barclays από την επενδυτική τραπεζική και να επιστρέψει περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές, με τη δημόσια ανακοίνωση να αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τερματισμό των σχέσεων με περισσότερους από 2.500 πελάτες σε σύνολο άνω των 10.000, αν και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις. Ένα άτομο κοντά στην Barclays αμφισβήτησε ότι ο αριθμός είναι τόσο υψηλός.

Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδά τους από την πανδημία της Covid και η αποτίμηση της Barclays είναι από τις πιο χαμηλές από οποιαδήποτε μεγάλη παγκόσμια τράπεζα.

Το σύστημα διαχείρισης πελατών της Barclays, γνωστό εσωτερικά ως «Hector», κατατάσσει τους πελάτες, σε ζώνες διαμαντιών, πλατίνας και χρυσού - είναι αυτοί που δημιουργούν τη συντριπτική πλειονότητα των κερδών.

Οι υπόλοιποι, ταξινομημένοι στην κατηγορία ασήμι δεν συναλλάσσονται με την Barclays αρκετά συχνά ή σε επαρκή κλίμακα για να έχουν καλή απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v