Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουόλερ: Η Fed κερδίζει τη μάχη με πληθωρισμό

Η νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη για να επιβραδύνει την οικονομία και να επαναφέρι τον πληθωρισμό πίσω στο 2%, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ.

Γουόλερ: Η Fed κερδίζει τη μάχη με πληθωρισμό

Ο αξιωματούχος της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι ολοένα και πιο βέβαιος ότι το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων θα αποδειχθεί κατάλληλο για τη μείωση του πληθωρισμού στο 2%.

«Είμαι ολοένα και πιο βέβαιος ότι η νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη για να επιβραδύνει την οικονομία και να επαναφέρι τον πληθωρισμό πίσω στο 2%» τόνισε σύμφωνα με τους Financial Times ο Γουόλερ. 

Μετά από μια περίοδο όπου η ταχύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη απείλησε να αντιστρέψει τη σταθερή μείωση του πληθωρισμού, «είναι ενθαρρυντικά όσα έχουμε μάθει τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι φαίνεται να αλλάζει και είναι ο ρυθμός της οικονομίας», ανέφερε. 

Με τις καταναλωτικές δαπάνες να υποχωρούν μαζί με την επιχειρηματική δραστηριότητα και τη ζήτηση για εργασία, ο Γουόλερ υποστήριξε ότι η ανάπτυξη κατεβάζει ταχύτητα «όπως ήλπιζα ότι θα το κάνει, στηρίζοντας την πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v