Δραματική προειδοποίηση Γκεοργκίεβα για το κλίμα

Το πιο σημαντικό πράγμα στην COP 28 είναι να είμαστε ξεκάθαροι ότι ο τρόπος με τον οποίο προχωράμε δεν είναι βιώσιμος, προειδοποίησε η γενική διευθυντρία του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Δραματική προειδοποίηση Γκεοργκίεβα για το κλίμα

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε ότι πρέπει να τελειώνουμε με το «business as usual» ενόψει της έναρξης της συνόδου COP 28 για το κλίμα, προειδοποιώντας ότι το μονοπάτι αυτό δεν είναι βιώσιμο αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι οι εκπομπές άνθρακα πρέπει να υποχωρήσουν από 25% ώς 50% αλλά οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις θα οδηγήσουν σε πτώση της τάξης του 11%.

«Το πιο σημαντικό πράγμα στην COP 28 είναι να είμαστε ξεκάθαροι ότι ο τρόπος με τον οποίο προχωράμε δεν είναι βιώσιμος και να ορίσουμε ένα επίπεδο φιλοδοξίας το οποίο είναι πιθανό να δώσει μια ευκαιρία στην υφήλιο να ζήσει με θερμοκρασίες που δεν θα υπερβαίνουν τους 1,5 με 2 βαθμούς Κελσίου» σημείωσε. 

«Οπότε στο μυαλό μου η νούμερο ένα προτεραιότητα για αυτήν την COP είναι να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με το business as usual» υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v