Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην Κίνα

Αποδυναμωμένη η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες για τόνωση της ανάπτυξης. Στο 49,4 ο ΡΜΙ μεταποίησης τον Νοέμβρη.

Δεύτερο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην Κίνα

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, υποδεικνύοντας αποδυνάμωση της δυναμικής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο παρά τις αυξανόμενες κυβερνητικές προσπάθειες για τόνωση της ανάπτυξης.

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της χώρας στη μεταποίηση ήταν 49,4 μονάδες αυτόν τον μήνα, ελαφρώς κάτω από την ένδειξη 49,5 του Οκτωβρίου. Μια ένδειξη κάτω από το όριο των 50 μονάδων σηματοδοτεί συρρίκνωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η πτώση αποτελεί πρόκληση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ύφεση στον τομέα των ακινήτων της χώρας και να αναζωογονήσουν την ανάκαμψη στην ευρύτερη οικονομία από την επιβράδυνση του περασμένου έτους που προκλήθηκε από αυστηρά μέτρα λόγω Covid.

Ο μη μεταποιητικός PMI, ο οποίος παρακολουθεί τομείς συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών και των κατασκευών, έφτασε στο 50,2, έναντι 50,6 τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v