Ρωσία: Εξτρεμιστική οργάνωση το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ

Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου απαγορεύει κάθε εκδήλωση υποστήριξης για το κίνημα υπέρ των ομοφυλοφίλων, καθώς «προωθεί τον κοινωνικό και θρησκευτικό διχασμό». Εξτρεμιστική οργάνωση επισήμως και το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι. 

Ρωσία: Εξτρεμιστική οργάνωση το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε ως «εξτρεμιστική οργάνωση» το παγκόσμιο κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, θέτοντας εκτός νόμου κάθε εκδήλωση υποστήριξης για το κίνημα και τοποθετώντας το στην ίδια νομική κατηγορία με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

Αρκετά κατασταλτικά μέτρα που εισήχθησαν όλα αυτά τα χρόνια έχουν ήδη περιορίσει τα δικαιώματα της κοινότητας LGBT+ στη Ρωσία, αλλά η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί την πλήρη απαγόρευση κάθε δημόσιας έκφρασης υποστήριξης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, όπως η επίδειξη της σημαίας του ουράνιου τόξου, γράφουν οι Financial Times.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι το κίνημα είναι «εξτρεμιστικό» επειδή προωθεί τον κοινωνικό και θρησκευτικό διχασμό στη Ρωσία. Επίσης, στη λίστα των εξτρεμιστών στη χώρα προστέθηκε και το κίνημα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κατά της διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v