Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Σε χαμηλά εποχής... Τρας η δημοτικότητα των Τόρις

Οπισθοχωρεί ο Σούνακ. Έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 24-26 Νοεμβρίου έθεσε τους Εργατικούς στο 44% και τους Τόρις στο 26%, στον απόηχο της δήλωσης προϋπολογισμού του φθινοπώρου.

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Σε χαμηλά εποχής... Τρας η δημοτικότητα των Τόρις

Οι Συντηρητικοί έπεσαν στα χαμηλά ποσοστά που είχαν μετά τη Λιζ Τρας στις δημοσκοπήσεις κάτι που αποτελεί οπισθοδρόμηση για τον Ρίσι Σούνακ.

Μια νέα έρευνα της Savanta που διεξήχθη μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου στον απόηχο της δήλωσης προϋπολογισμού του φθινοπώρου έθεσε τους Εργατικούς στο 44 τοις εκατό και τους Τόρις στο 26 τοις εκατό, δίνοντας στον Σερ Κιρ Στάρμερ ένα συνολικό προβάδισμα 18 μονάδων.

Οι Εργατικοί παρέμειναν αμετάβλητοι σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που διεξήχθη μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου, αλλά οι Τόρις έπεσαν κατά μία μονάδα.

Είναι το χαμηλότερο μερίδιο ψήφου των Τόρις που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο.

Ο Κρις Χόπκινς, διευθυντής πολιτικών ερευνών στη Savanta, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Η αλλαγή από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση είναι ελάχιστη, αλλά αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων των Συντηρητικών που έχουμε καταγράψει από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για να δώσουμε το πλαίσιο, δεν έχει υπάρξει χαμηλότερο από το 26% από την τελική δημοσκόπηση της θητείας της Τρας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v