Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η Ρωσία απέτυχε να καταστρέψει τον ΟΑΣΕ

Η Αναλένα Μπέρμποκ είπε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί «το παιχνίδι της Ρωσίας να καταστρέψει οργανώσεις που βασίζονται στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία», μιλώντας στην Υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η Ρωσία απέτυχε να καταστρέψει τον ΟΑΣΕ

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, παρόλο που η Ρωσία έχει βάλει τεράστια εμπόδια στο έργο του Οργανισμού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διαμήνυσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά την ομιλία της σήμερα στην Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.

Η Μπέρμποκ είπε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί «το παιχνίδι της Ρωσίας να καταστρέψει οργανώσεις που βασίζονται στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία».

«Όπως κανένας άλλος οργανισμός, ο ΟΑΣΕ υπερασπίζεται την ασφάλεια περισσότερων από 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, πράγμα που σημαίνει ότι θέλουν να ζήσουν μαζί με ειρήνη και ασφάλεια και καλή οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε η Μπέρμποκ.

«Το γεγονός ότι η Ρωσία απέτυχε να καταστρέψει τον ΟΑΣΕ είναι μια σημαντική συμβολή στην ειρηνευτική τάξη μας», είπε ακόμη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, τονίζοντας ότι «αυτή η ειρηνευτική τάξη πρέπει να συνεχιστεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v