Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Η Fed μπορεί να νικήσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση

Υπάρχουν πολύ καλές ενδείξεις ότι θα επιτύχουμε μια ομαλή προσγείωση, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Γέλεν: Η Fed μπορεί να νικήσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ανέφερε ότι βλέπει αρκετές πιθανότητες να υπάρξει μια «ομαλή προσγείωση» για την αμερικανική οικονομία, χωρίς να αυξηθεί πολύ το ποσοστό ανεργίας. 

«Υπάρχουν πολύ καλές ενδείξεις ότι θα επιτύχουμε μια ομαλή προσγείωση, με το ποσοστό της ανεργίας να σταθεροποιείται λίγο πολύ εκεί που είναι» δήλωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη μετά από ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γέλεν υπονόησε ακόμα ότι η Fed δεν θα χρειαστεί να πιέσει τόσο πολύ την οικονομία για τη μείωση του πληθωρισμού όσο είχε κάνει σε προηγούμενες περιπτώσεις όπου οι τιμές είχαν φύγει εκτός ελέγχου. 

«Οι υφέσεις εκείνες στις οποίες αναφερθήκατε ήταν εποχές στις οποίες η Fed, όπως και τώρα, προέβαινε σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αλλά θεωρούσε αναγκαίο να τη συσφίγγει τόσο πολύ που οδηγούσε την οικονομία σε ύφεση» τόνισε. «Ίσως ήταν αναγκαίο για να μειωθεί ο πληθωρισμός και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αλλά δεν το χρειαζόμαστε αυτό τώρα» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v