Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκέιτς: Κρίσιμο όριο υπερθέρμανσης θα σπάσει ο πλανήτης

Επικίνδυνες και δυνητικά μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στους ανθρώπους, την άγρια ζωή και τα οικοσυστήματα. Τι δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft από την Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα COP28.

Μπιλ Γκέιτς: Κρίσιμο όριο υπερθέρμανσης θα σπάσει ο πλανήτης

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι ο κόσμος είναι πιθανό να ξεπεράσει ένα κρίσιμο όριο θερμοκρασίας που οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα μπορούσε να έχει επικίνδυνες και δυνητικά μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στους ανθρώπους, την άγρια ζωή και τα οικοσυστήματα.

Μιλώντας στο CNBC από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα COP28, ο Γκέιτς είπε ότι «τo ποτήρι είναι σίγουρα μισογεμάτο» όσον αφορά την κλιματική κρίση και ότι είναι αισιόδοξος πως η σύνοδος κορυφής του Ντουμπάι θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση της προόδου.

Ωστόσο, ο συνιδρυτής της Microsoft είπε ότι οποιαδήποτε πρόοδος στον αγώνα για το Κλίμα πιθανότατα δεν θα ήταν αρκετή για να αποτρέψει την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

«Ευτυχώς, έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο και δεν πρόκειται να έχουμε τις ακραίες περιπτώσεις όπως η θέρμανση 4 βαθμών [Κελσίου], αλλά δυστυχώς θα χάσουμε ακόμη και τον στόχο των 2 βαθμών», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v