ΠΟΥ: Ταινία τρόμου τα νοσοκομεία στη Γάζα!

Η ανθρωπιστική βοήθεια που παρασχέθηκε στους κατοίκους κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας ήταν ζωτικής σημασίας, αλλά σε καμία περίπτωση αρκετή, τόνισε με τη σειρά της και η Unicef. Έκκληση για διαρκή κατάπαυση πυρός στην περιοχή.

ΠΟΥ: Ταινία τρόμου τα νοσοκομεία στη Γάζα!

Η επανέναρξη των εχθροπραξιών στη Γάζα είναι αυτό που φοβόντουσαν περισσότερο οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας του ΟΗΕ. Σήμερα το πρωί ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής ως «ταινία τρόμου», ακόμη και πριν την επανάληψη των βομβαρδισμών.

Στο νοσοκομείο al-Ahli το οποίο επισκέφθηκε ο ΠΟΥ στη διάρκεια της εκεχειρίας, η ομάδα του οργανισμού έκανε λόγο για ασθενείς με «τα πιο φρικιαστικά τραύματα» ενώ πτώματα συσσωρεύονταν στο πάρκινγκ, μεταδίδει το BBC.

Ο ΠΟΥ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να συντονίσει τις ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης για να υποστηρίξουν τα ελάχιστα νοσοκομεία της Γάζας που εξακολουθούν να λειτουργούν, αν και σύμφωνα με τον οργανισμό κάτι τέτοιο είναι πλέον απίθανο.

Εν τω μεταξύ, η Unicef κάνοντας μνεία στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρασχέθηκε στην περιοχή λέει ότι ήταν ζωτικής σημασίας, αλλά σε καμία περίπτωση αρκετή και ζήτησε εκ νέου μια διαρκή κατάπαυση του πυρός, προειδοποιώντας ότι «η αδράνεια στον πυρήνα της είναι μια έγκριση για τη δολοφονία παιδιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v