Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει κράτος

Πρέπει να επινοήσουμε έναν νέο τρόπο ανάπτυξης, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να γίνουμε κράτος, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ντράγκι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει κράτος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και είναι αναγκαίο πλέον να ενωθεί για να «γίνει κράτος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου.

Όπως μεταδίδει το Euroactiv, ο Ντράγκι ανέφερε ότι «ανησυχεί» για την κρίσιμη περίοδο που βρίσκεται η Ευρώπη. 

«Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι ιδρυτικές αξίες που μας έφεραν κοντά θα μας κρατήσουν ενωμένους. Σήμερα, το μοντέλο ανάπτυξης έχει διαλυθεί και πρέπει να επινοήσουμε έναν νέο τρόπο ανάπτυξης, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να γίνουμε κράτος», σημείωσε. 

Ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα οι χώρες της Ε.Ε. να ενωθούν και να υπερβούν τις δυσκολίες που αφορούν τα κατακερματισμένα ρυθμιστικά πλαίσια σε όλους τους τομείς, τα οποία επιβραδύνουν τη λειτουργία της Ε.Ε., ειδικά στη διαχείριση έκτακτων κρίσεων. 

Μιλώντας για την αγορά της Ε.Ε., ο Ντράγκι είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές αγορές και συνεπώς οι μικρές εταιρείες που δημιουργούνται στην Ευρώπη, μόλις αναπτυχθούν, πωλούνται ή πάνε στις ΗΠΑ». 

«Εμείς, ως Ευρώπη, δαπανούμε τρεις με πέντε φορές ό,τι δαπανά η Ρωσία και είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής σε στρατιωτικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ. Είναι, συνεπώς, ζήτημα καλύτερου συντονισμού», πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v