Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Στο νησί Μιντανάο, σε εστιακό βάθος 63 χιλιομέτρων. Προειδοποίηση για τσουνάμι έως την Ιαπωνία, κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Σεισμός 7,6 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στο νησί Μιντανάο, στις Φιλιππίνες, το Σάββατο 2/12, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός έγινε σε βάθος 63 χιλιομέτρων (39,15 μίλια), πρόσθεσε το EMSC.

Μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών συγκλόνισε τις νότιες Φιλιππίνες, λίγο μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό που προκάλεσε συναγερμό για τσουνάμι, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε και η Ιαπωνία για τις δυτικές ακτές της στον Ειρηνικό, ανακοίνωσε σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Το τσουνάμι, τα κύματα του οποίου εκτιμάται να έχουν ύψος ενός μέτρου, πιθανόν να φθάσει στην Ιαπωνία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τοπική ώρα (βράδυ Σαββάτου στην Ελλάδα), μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Στις Φιλιππίνες δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές.

«Οι άνθρωποι απομακρύνονται λόγω του συναγερμού για τσουνάμι», δήλωσε η αστυνομία της χώρας, διευκρινίζοντας ότι 45.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και ότι πολλοί μεταξύ αυτών προσπαθούν να φθάσουν σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο πεζή ή με το αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v